PENNINGS FOUNDATION ALS KENNISCENTRUM

Pennings Foundation heeft ook een rol als kenniscentrum. De fotografie heeft razendsnel opgang gemaakt als het belangrijkste medium voor sociale communicatie. Iedereen maakt en verspreidt beelden. Gewoon omdat het leuk is, om te delen wat je interessant of belangrijk vindt maar ook om te laten zien wie je bent en waar je voor staat.

 
Beelden zijn echter ook complex en dubbelzinnig: wat is schijn en wat is werkelijkheid? Welke boodschap wordt er uit gedragen en met welk doel? Het kunnen interpreteren van beelden, ze kunnen analyseren en beoordelen zijn vaardigheden die niet zomaar aangeboren zijn, maar die oefening vragen en geleerd kunnen worden.

 

Hetzelfde geldt voor het zelf kunnen maken van beelden: het vermogen om te visualiseren, het kunnen verbeelden of kunnen uitbeelden van een bepaald thema, een vraag of een idee. 
 

Speciaal rondom dit soort vragen worden educatieve programma’s op maat ontwikkeld  voor het voortgezet onderwijs, de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor volwassenen. Uitgangspunt voor de workshops zijn de tentoonstellingen waarbij zoveel mogelijk de betreffende kunstenaar betrokken wordt. 

PENNINGS FOUNDATION

Geldropseweg 63

5611 SE  Eindhoven

info@penningsfoundation.com

Tel: +31 (0)40 30 80 609

OPENING HOURS

Wednesday:
Thursday: 
Friday:   
Saturday:  
and by appointment

 

12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00

VOLG ONS

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
28701_MondriaanFonds_logo_diap_web.jpg
JPEG CULTUUREINDHOVEN_LOGO_C_ZWART_RGB_7
GCC.jpg
FPC-logo-colour.gif
logoCode-diversiteit (1).webp
DKVB_Button_Donker_edited.png

Privacy Statement