top of page
06.05.2023 - 24.06.2023

Harry Penningsprijs 2023

Groepsexpositie

best greenhouse (002).jpg

In 2023 viert Pennings Foundation haar eerste lustrum en dat doen we door de organisatie van de Harry Penningsprijs. De Harry Penningsprijs zal voor de 6de keer worden uitgereikt.

In 2023 viert Pennings Foundation haar eerste lustrum en dat doen we door de organisatie van de Harry Penningsprijs. De prijs is verbonden aan de naam van de oprichter van een van de eerste fotogaleries van Nederland, en dient om startende fotografen een kans te geven zich te onderscheiden en te presenteren. De Harry Penningsprijs zal voor de 6de keer worden uitgereikt.


We hebben een aantal experts op het gebied van (kunst)fotografie gevraagd kandidaten voor te dragen, opgeleid aan een kunst- of fotoacademie in Nederland of België. Uit de longlist van kandidaten zal een jury een shortlist samenstellen van genomineerden voor de prijs. Van het werk van de genomineerden wordt een expositie samengesteld die van 6 mei t/m 24 juni te zien is bij Pennings Foundation.


De jury wordt gevormd door: Hendrik Driessen (voormalig directeur van Museum De Pont), Roos Schouw (hoofdredacteur Focus) en Martijn van de Griendt (fotograaf).


De datum van de prijsuitreiking zal spoedig bekend gemaakt worden. Bezoekers van de expositie kunnen hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Opening
De expo start zonder vernissage; de datum van de prijsuitreiking wordt z.s.m. bekend gemaakt

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page